Actualiteiten, Campagnes

Tot eind dit jaar campagne voor werving van nieuwe energieklanten

3m

HoekscheWaardDuurzaam voert in de laatste maanden van dit jaar een intensieve campagne voor de werving van nieuwe energieklanten. De coöperatie maakt daarbij o.a. gebruik van moderne media als zichtbaarheid op het internet, Facebook en de eigen website. Daarnaast komt zij met een publicatie in Het Kompas en werd eind november een grote flyeractie in drie dorpen gevoerd.

Op Facebook (https://www.facebook.com/HoekscheWaardDuurzaam) verschijnen tot het eind van het jaar regelmatig berichten met informatie over het belang en de voordelen van groene energie. Wie erop reageert wordt doorgeleid naar de website, die uitnodigt om over te stappen naar OM | Nieuwe Energie.

HWDuurzaam werft nieuwe klanten samen met het landelijke collectief Samen OM, waarin 50 energiecoöperaties verenigd zijn.  Achtergrond van deze samenwerking is het idee van duurzame, in de eigen omgeving opgewekte, groene energie, die geleverd wordt door lokale en regionale burgercollectieven, zoals HWDuurzaam dat in deze gemeente is.

Eigen omgeving

Coöperaties als deze zetten zich in hun directe omgeving al jarenlang in voor duurzame voorzieningen met zonne- en windenergie. Ze leveren zelf echte groene energie, werken mee aan projecten met zonnedaken, beheren laadpalen voor elektrische auto’s, denken mee over toekomstplannen van duurzame energievoorzieningen en streven er naar de opbrengsten ten goede te laten komen aan de eigen omgeving.

En met succes. Actuele cijfers geven aan dat in 2019 70% meer duurzame energie dan in 2018 is opgewekt door deze burgercollectieven en dat er inmiddels zo’n 85.000 Nederlanders meedoen. Ze hebben tot nu toe meer dan 100 lokale projecten kunnen ontwikkelen met een opwek voor honderdduizenden huishoudens.

Groen en goedkoop

Ook de tarieven zijn aantrekkelijk. OM | Nieuwe Energie en daarmee HWDuurzaam is al 5 jaar achtereen het beste alternatief voor groene stroom. In een recente tariefvergelijking van de totale jaarkosten aan gas en stroom (exclusief netwerkkosten en energiebelastingen) behoort OM | Nieuwe Energie tot de vier goedkoopste energieleveranciers van ons land.

Dat heeft te maken met het feit dat OM | Nieuwe Energie als enige landelijke energieleverancier geen winstoogmerk heeft; ze behoeft alleen haar operationele kosten te dekken. Geen aandeelhouders of commerciële belangen als doel, maar lage prijzen voor de klanten en investeringen in nieuwe duurzame projecten. Zo doet OM | Nieuwe Energie het echt anders dan de rest.

Premie voor Voedselbank

Daarom voert HWDuurzaam in he komende maanden opnieuw met overtuiging een campagne voor de werving van nieuwe energieklanten. Het is voor inwoners en bedrijven echt aantrekkelijk en de moeite waard om over te stappen naar het lokale energiebedrijf HWDuurzaam | OM. Daar komt nog een actueel argument bij: de steun die iedereen op deze wijze kan verlenen aan de Voedselbank Hoeksche Waard.

HWDuurzaam heeft begin juni met het bestuur van de Voedselbank afgesproken dat de coöperatie gedurende het komende jaar de energierekening van de Voedselbank voor haar rekening neemt. Daarnaast gaat er tot medio 2021 voor elke nieuwe energieklant die zich aanmeldt een premie van € 20 naar de rekening van de Voedselbank.

Door de coronacrisis doen veel meer mensen dan eerst een beroep op de Voedselbank. Dat zal nog geruime tijd zo blijven. HWDuurzaam wil, vanuit haar verantwoordelijkheid als non-profit organisatie, een handje toesteken. Vandaar deze actie voor de werving van nieuwe energieklanten en steun aan de Voedselbank. Hoe meer nieuwe klanten voor HWDuurzaam | OM, hoe meer steun voor de Voedselbank.