Actualiteiten

Lezing over geothermie bij HWDuurzaam: “Een onuitputtelijke warmtebron”

1m

Gerrit Nitters, bestuurslid van HWDuurzaam en technisch expert aardwarmte, heeft op 28 november in de Huiskamer van de Open Hofkerk in Oud-Beijerland een lezing gehouden over geothermie (aardwarmte). De titel van zijn lezing was “Een warm huis, een koele aarde”.

Zo’n 20 belangstellenden kregen een boeiend verhaal te horen over een onuitputtelijke warmtebron die zich in de aarde bevindt en waarmee we CO2-vrij onze huizen en gebouwen kunnen verwarmen, ook in de Hoeksche Waard.

Een eerste studie heeft aangetoond dat het technisch mogelijk is om de noordrand van de Hoeksche Waard te verwarmen met aardwarmte. “Dit is inmiddels ook bekend bij de beleidsmakers. Willen we een enorme stap vooruit zetten in de warmtetransitie dan moeten zij nu in beweging komen. Dan kunnen we uitkijken naar een warm huis en een koele aarde”,  aldus Nitters

De lezing van Gerrit Nitters maakte deel uit van een serie lezingen en debatten die HWDuurzaam dit seizoen organiseert over duurzaamheid, de energietransitie en andere onderwerpen die daarmee te maken hebben. HWDuurzaam wil o.a. door informatievoorziening en opinievorming over deze onderwerpen bijdragen aan haar streven naar een energie neutrale Hoeksche Waard in 2040.

De volledige presentatie van Gerrit Nitters is hier in te zien: Geothermische energie in de Hoeksche Waard

(Tekst en foto: Tejo Vink)