Actualiteiten, Bestuursnieuws

Piet Jansen nieuwe voorzitter van HWDuurzaam

1m

  • Piet Jansen

Piet Jansen uit ’s-Gravendeel is Daan den Ouden uit Zuid-Beijerland opgevolgd als voorzitter van HoekscheWaardDuurzaam. De nieuwe voorzitter, die al bestuurslid was van de regionale energie- en duurzaamheidcoöperatie, werd gekozen tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering op 8 juni.

Jansen is voormalig huisarts en is behalve bij HWDuurzaam actief in organisaties als Hoeksche Waard Landschap, de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, Grootouders voor het klimaat en Artsen voor vrede. Hij is van plan zich naast zijn bijdrage aan de energietransitie in de Hoeksche Waard in te zetten voor klimaatadaptatie, herstel van biodiversiteit en circulaire economie.

  • Daan den Ouden

Daan den Ouden, opgeleid als biochemicus en 17 jaar ceo van de AVR Bedrijven, was in de afgelopen vier jaar voorzitter van HWDuurzaam. In die periode ontwikkelde de organisatie haar expertise op het gebied van duurzaamheid en werkte zij o.a. aan haar communicatie en de contacten met de gemeente en met andere maatschappelijke organisaties. Daan den Ouden blijft actief als bestuurslid van HWDuurzaam.