Besparen met groene stroom

Groen en niet duur – dat is wat wij kunnen zeggen over onze stroom. In vergelijkingen met grote energieleveranciers komt HoekscheWaardDuurzaam | om altijd goed voor de dag. Met lage prijzen. Besparen op energie, besparen op stroomkosten kan heel goed bij HoekscheWaardDuurzaam | om

Lage energieprijzen

Hoe doen we dat, zult u zich wellicht afvragen. Hoe kan dat? Want iedereen weet wel dat het duurder is om groene stroom dan grijze stroom te maken. De kostprijs van grijze stroom nu zo’n 3 cent per kWh uur. Bij windenergie van windmolens op land is dat iets meer dan 6 cent per kWh uur en bij windenergie van windmolens op zee ruim 7 cent per kWh uur. De kostprijs van stroom van zonnepanelen is zelfs bijna 13 cent per kWh uur.

Dat het (nog) duurder is, heeft vooral te maken met de nieuwe fase waarin groene stroom nu nog zit. De techniek achter wind- en zonne-energie is nog volop in ontwikkeling, terwijl er al decennialang grijze stroom geproduceerd wordt. De verwachting is wel dat door schaalvergroting en innovatie groene energie steeds goedkoper wordt. Onderzoekers verwachten nu dat in 2030 de kostprijs van groene stroom ongeveer gelijk is aan die van grijze stroom.

Toch hoef je, nu al, voor groene stroom nauwelijks meer te betalen dan voor grijze stroom, simpelweg omdat de overheid geld geeft aan bedrijven die groene stroom produceren. En doordat energieleveranciers hun prijzen laag houden om zoveel mogelijk klanten te trekken.

Bespaar vandaag nog op uw energiekosten

Ook wij houden onze prijzen laag. Bewust laag natuurlijk, om ervoor te zorgen dat het aantrekkelijk is om HWDuurzaam | om  als energieleverancier te kiezen. En dan nog weer lager omdat we geen winst willen maken. Zo zijn we er dag in, dag uit heel bewust mee bezig om groene stroom te leveren tegen een lage prijs. Omdat het moet en omdat het kan!

Laat ons het voorrekenen. Bereken uw maandbedrag en zie direct hoeveel u bespaart ten opzichte van andere grote energieleveranciers.

Tijd voor verandering!

Wij willen iedereen in de Hoeksche Waard en directe omgeving inspireren om over te gaan op groene energie, onder het motto “de Hoeksche Waard energie neutraal in 2040”. Groen en toch niet duur, is ons devies. De coöperatie HWDuurzaam werkt met vrijwilligers, die willen meewerken aan een duurzame wereld. Wij hebben geen winstoogmerk, maar leveren energie die hier is opgewekt voor de inwoners van de Hoeksche Waard en het MKB. Geen gesjoemel, maar echt groene energie.